Dohányzó barátainkhoz

Sokan, sokszor, sokféle módon próbálják a dohányosokat meggyőzni arról, hogy tegyék le a cigarettát. Érvként felhozva az egészségkárosítást, az elfüstölt pénzt. Számításokkal alátámasztva, hogy 70 évesen akár Ferrarit is vehetne ebből a pénzből. De kinek kell hetven évesen Ferrari?

Gondolatok a dohányzásról.

Figyelem!

Az alábbi eszmefuttatás alkalmas arra, hogy megzavarja gondolatait. Elolvasása, csak saját felelősségére ajánlott.  „Persze könnyű neked hiszen nem dohányzol.” Gondolhatjátok! Én is mint bárki más kipróbáltam. De szerencsém volt! Olyan társaságban jutottam először cigarettához, akik már régi dohányosok voltak. Egymás után gyújtottuk meg a szálakat. Így az első alkalommal sikerült olyan rosszul lennem, hogy soha többet nem volt kedvem rágyújtani. De sajnos ez nálad, dohányzó barátom, nem így történt.

De más szempontból is nézhetjük a dohányzás kérdését!
Arról senki nem tesz említést, hogy országunk rendkívül hasznos tagjairól beszélünk. Ők azok, akik életük során talán a legtöbbel járulnak hozzá új stadionjaink, autópályáink, beruházásaink létrejöttéhez! Miért is ? Mindenki berzenkedik az adóemelések miatt, igyekszik azokat okosan kikerülni. Dohányzó polgártársaink, a nagy léptekkel dráguló cigaretta árak mellett is szívesen hódolnak szenvedélyüknek. Tudván azt, hogy minden megvásárolt doboz után, a cigaretta árának közel 80 százalékát az állam jó célokra fordítja majd. Ezért aztán vezetőinknek legkevésbé érdeke, a dohányzás mértékének visszaszorítása!

Forrás: https://index.hu/gazdasag/2015/11/06/cigaretta/

Forrás: https://index.hu/gazdasag/2015/11/06/cigaretta/ Hosszú évekig tartó dohányzás után, sajnos ezen hobbi káros következményei is megjelennek. Különféle krónikus, gyakorlatilag gyógyíthatatlan megbetegedés formájában. De hála Istennek van lehetőségünk a panaszok, tünetek mértékének csökkentésére, az életminőség átmeneti javítására. Ennek persze komoly költsége van! A panaszokat enyhítő készítmények ára az egekben jár. Ezeknek a használata mind a dohányzó családját, mind az államot anyagilag jelentősen megterheli.
De a kifizetett összeggel sok sok munkahely, és innovatív fejlesztés támogatójává válnak mindazok akik életüket végigdohányozzák. És bár tudom kissé groteszk lesz amit most írok, de sok-sok dohányzással eltelt évtized után, lehetősége lesz egy új „sportág” műveléséhez.
Ezt hívhatjuk úgy is hogy szárazföldi búvárkodás. Amikor a légzőfelületet sikerült oly mértékben elpusztítani, hogy éppen-éppen jut egy kis oxigén a szervezetnek! Otthonra palackban sűrített oxigént kaphatnak. És ha véletlenül a sarki boltba szeretne leugrani 1 doboz cigarettáért, egy búvárpalackhoz hasonló, hordozható oxigén tartállyal „könnyedén leugorhat” beszerezni a mindennapi szükséges cigarettát. / Persze a fentiek sarkítva vannak, és fontos tudni: ha még dohányzik a beteg, bármennyire is fullad, nem kaphat otthonra oxigént! /

oxygen-156096_640

Zárszó

Még néhány gondolat, ha az előzőeken nem akadtál ki 🙂 Mindenkinek szíve joga, mit tesz az ajándékba kapott testével! Alapvetően nekem csak egy gondom van dohányzó társainkkal. Ez pedig az, hogy ahol éppen vannak, gond nélkül dobják el az elszívott csikket, a kiürült cigarettás dobozt, és a kiürült öngyújtót. De ez az én problémám.

És végül, mit gondolok én a dohányzókról?

Azt hiszem, a fő probléma az, hogy Brian Tracy-t idézve: nem szeretik eléggé magukat. Hiszen aki szereti önmagát, az a lelkének templomát, a teljesen egyedi és megismételhetetlen testét szántszándékkal nem bántaná, nem károsítaná. A fent gondolatok alapján, elsősorban azt javaslom, hogy mielőtt bármilyen dohányzásleszoktatásba belekezdene, először személyiségfejlesztő, önfejlesztő tanfolyamon vegyen részt! Szeresse meg saját magát, és ezt követően biztos vagyok benne hogy már nem tenne kárt saját testében. Mindenképpen drukkolok NEKED, és azt kívánom szeresd magad annyira, hogy ne okozzon örömet az önkárosítás!

Fontos Információ!

Kedves olvasóm! A fenti cikk oktatás, ismeretterjesztés céljából íródott. Semmiképpen nem tekinthető személyes terápiás tanácsadásnak! Panaszok esetén kérem minél hamarabb forduljon orvoshoz, hogy segíteni tudjunk.

Kérdésed van? Beszéljük meg!

Bármilyen, nem konkrét tanácsadás jellegű kérdésedet bátran írd itt  le. Rövidesen válaszolok rá! Másnak is hasznos lehet!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük