Gyakran Ismételt Kérdések

Amik felmerülhetnek vizsgálat előtt

Elfoglaltságunkból adódóan elsődlegesen kérjük, hogy a foglalási oldalunkat használják időpont egyeztetéshez. A foglalást követően kapott E-mailt őrizze meg, mert ha közbejön valami, és mégsem tud a vizsgálaton megjelenni, egyszerűen lemondhatja az időpontot.
Vizsgálat közben a telefont nem fogjuk felvenni! Így ha fontos, hogy telefonon egyeztessünk, kérjük, hogy hívjon később ismételten, vagy várja meg, amíg visszahívjuk!

Ezt mi is mindenképpen igyekszünk elkerülni... Egyrészt akkor másoktól veszi el a lehetőséget, és valljuk meg őszintén:
Még ha nem szándékosan is, de "rabolja az időnket".
Ma a legtöbben mobiltelefont használunk. Állítsa be emlékeztetőre előző estére a telefont.
Ha olvassa rendszeresen az E-mailjeit- előző este tőlünk is kap egy emlékeztető levelet.

Weboldalunkon történő foglalást követően kap egy visszaigazoló E-mailt. Ezt kérem őrizze meg! A levélben található egy hivatkozás, amire kattintva Ön azonnal visszamondta az időpontját.

A TAJ kártyájára mindenképpen szükség lesz, mert  TAJ szám alapján rögzíti az adatokat a számítógép.
Amennyiben voltak korábbi vizsgálatai akár jelen panaszával, akár más betegséggel kapcsolatosan, kérjük hozza el. Gyakran szükség van az előzmények ismeretére.
Háziorvosi beutaló nem szükséges a vizsgálathoz!

Debrecenben a Gyepűsor út 5/a alatt található a rendelőnk. Térképet és információkat az elérhetőségeink oldalán talál.
Személyautóval mind a Kishegyesi, mind a Bartók Béla út felől megközelíthető.
Autóbusszal a Kishegyesi út felől javasoljuk. A  17, 17A, 12, 22, 22A, 25, 125, 25A, 125A,  A Gyepűsor utcai megállóban leszállva kb. 200 méter távolságra a megállótól. A menetrendben a megállók menüpontban írja be a "Gyepűsor" nevet.

A helyszínen csak készpénzben tud fizetni.

Egy szóban: IGEN!
A legtöbb egészségpénztárral jelenleg is szerződésben állunk. Az így kiállított számlát be tudja küldeni, és a vizsgálat díját visszautalják Önnek.
Ha véletlenül mégsem állunk partneri viszonyban az Ön biztosítójával, kezdeményezzük a szerződéskötést.

Jelenleg:

  • tüdőgyógyászati és allergológiai szakrendelés, amit dr Szabó Márta végez,
  • Ortopédiai, gyerekortopédiai szakrendelés, amit dr Mizsák Lajos végez.
  • Frissítő és sport masszázs - Csécsi Lajos

A teszt akkor végezhető, ha a páciensnek nincs aktuálisan allergiás tünete.Vagyis nem köhög, nem fullad, nincs bőrtünete, nincs erős orrfolyása,orrdugulása,tüsszögési rohama illetve orrviszketése.

Mert a teszt során az alkaron a bőr hajlító oldalára csepegtetjük az allergén kivonatot , majd kis karcolással bejuttatjuk a bőr felső rétegébe.Ezáltal a tünetes betegnek fokozhatjuk a panaszait.

Mert vannak gyógyszerek, amelyek kioltják a tesztet és ezáltal nem lesz értékelhető a vizsgálat.Ezért a teszt elvégzése előtt egy héttel nem szabad szedni:ANTIHISZTAMINT (cetirizin,levocetirizin,loratadin,desloratadin,fexofenadin,bilastin  hatóanyagú készítményt)
A vizsgálandó személy ne igyon calcium tartalmú folyadékot és ne szedjen altatót, nyugtatót a vizsgálatot megelőzően  négy -öt napig.

Ezeknek a betegeknek speciális vérvétel javasolt.Az úgynevezett specifikus IgE szintet kell meghatározni egy-egy allergénnel szemben.
Ez a vizsgálat magánrendelésemen nem kivitelezhető.
Malcare WordPress Security